2004

06.07.2015 22:19

Sbor se jako každý rok podílel svou činností nejen na ochraně majetku našich spoluobčanů, ale i na pořádání řady kulturních akcí a na výchově svých mladých členů.

JPO

Zásahová jednotka vyjížděla tento rok osmkrát: požár lesa v Heřmanicích, 2× únik chemikálií do Odry, požár v pohostinství na Pohoři, požár sena v Jestřábí, požár hospodářského stavení v Suchdole (uhynul blíže nezjištěný počet kačen), požár seníku v Hladkých Životicích a stohu slámy v Suchdole.

Soutěže

Pro časovou zaneprázdněnost členů soutěžních družstev (jak mužského, tak i ženského) jsme se zúčastnili pouze dvou závodů v požárním sportu. Naší soutěže Suchdolský pohár se zúčastnilo 10 družstev včetně našich. V kategorii muži zvítězilo družstvo Petřvaldíku s časem 15:81 s. Naši muži byli sedmí s časem 33:60 s. V kategorii žen nemělo naše družstvo jiného soupeře, a tak bez problémů zvítězilo s časem 30:73 s.

Zábavy

V červnu jsme uspořádali již tradiční Dětský den v areálu U Plšků, večer byla jako každý rok zábava pro dospělé. Zábav bylo v průběhu léta několik, a to po soutěži, po Dětském dnu, červencová a „Poslední hašení“ v srpnu.

Výročí 130 let

V polovině září jsme oslavili 130. výročí prvních hasičů v Suchdole nad Odrou. (viz článek Výročí 130. let od založení).

V říjnu jsme se podíleli na organizaci koncertu rokových skupin Traktor a Fany.

Mladí hasiči

Také Mladí hasiči nezaháleli. V březnu podnikli sběr odpadků v okolí Odry, v dubnu byli na třídenním soustředění na prostřední Bečvě. Zúčastnili se soutěže Plamen a dalších závodů. V srpnu strávili týden na táboře na Balatonu u Vítkova. V listopadu jsme spolu se skauty a Křesťanským klubem Pecka uspořádali lampiónový průvod, na který přijela i spousta dětí z Nového Jičína. Do soutěže o vlastnoručně vyrobený lampión se zapojili skoro všichni.